BibTex RIS Kaynak Göster

Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi

Yıl 2015, Cilt: 29 Sayı: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Öz

Son yıllarda yapılan çalışmalar, birçok hastalığın oluşumunda ve yaşlanmada etkili olan serbest radikallere karşı koruyucu ve geciktirici etkiye sahip antioksidanlar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bitkisel ve hayvansal dokularda bulunan doğal antioksidanlar, gıdalarla birlikte vücuda alınarak savunma sistemini güçlendirmektedir. Bu doğal bileşenlerin, toksisite nedeniyle uygulamaları giderek kısıtlanan sentetik antioksidanlar yerine katkı maddesi olarak gıda ve diğer endüstriyel sektörlerde uygulamaları üzerinde çalışmalar artmaktadır. Tarımsal hammaddelerin endüstriyel olarak işlenmesi sırasında önemli miktarda atık ve yan ürünler oluşmaktadır. Bunlar arasında nar yan ürünleri (nar çekirdeği, kabuğu, çiçeği vs) yüksek fenolik içeriğine bağlı olarak yüksek biyoaktif bileşen miktarları ile ön plana çıkmaktadır. Bu makalede öncelikle antioksidan bileşikler ile mekanizmaları özetlenmiş ve nar yan ürünlerinin antioksidatif ve antikarsinojen gibi terapötik etkileri incelenmiştir.

Yıl 2015, Cilt: 29 Sayı: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Gülşah Okumuş Bu kişi benim

Elif Yıldız

Arzu AKPINAR Bayizid Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Okumuş, G., Yıldız, E., & Bayizid, A. A. (2015). Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. Ağustos 2015;29(2).
Chicago Okumuş, Gülşah, Elif Yıldız, ve Arzu AKPINAR Bayizid. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, sy. 2 (Ağustos 2015).
EndNote Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA (01 Ağustos 2015) Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE G. Okumuş, E. Yıldız, ve A. A. Bayizid, “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., c. 29, sy. 2, 2015.
ISNAD Okumuş, Gülşah vd. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (Ağustos 2015).
JAMA Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29.
MLA Okumuş, Gülşah vd. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2015.
Vancouver Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29(2).